Giethoorn en omgeving

In Giethoorn, ook wel Hollands Venetië genoemd, verplaatsen mensen zich meer met de boot dan met een ander vervoersmiddel. Het beroemde dorp tussen Steenwijk en Meppel is vanwege de mooie dorpsgracht, de boerderijen met rieten daken, de hoge bruggetjes en de meren geliefd bij zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen.

Waterrijk gebied
Giethoorn ligt in een waterrijk gebied. Veel inwoners van het dorp wonen op een eiland die alleen met een brug bereikbaar is. Giethoorn kent bijna 200 bruggen. Toeristen verkennen Giethoorn vaak met een fluisterboot of rondvaartboot. De waterrijke omgeving biedt ook mogelijkheden voor diverse watersporten. Giethoorn ligt aan de Bovenwijde en de Zuideindigerwijde. In de buurt liggen de plassen Belterwijde en de Beulakerwijde.

giethoorn-en-omgeving

Nationaal Park Weerribben-Wieden
Nationaal Park Weerribben in de Wieden ligt op steenworp afstand van Giethoorn. In het Nationaal Park, eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten, wisselen water en land elkaar af. Het gebied biedt leefruimte aan vele soorten planten en dieren, zoals de moeraswolfsmelk, de otter en de vuurvlinder.

weerribben

Kop van Overijssel
In de Kop van Overijssel is meer te beleven. Bezoek ook de dorpjes St. Jansklooster, Blokzijl en Vollenhove met hun fraaie kerkjes, oude centra, musea en monumenten. De dorpen zijn goed bereikbaar met de auto of de fiets.

Evenementen in Giethoorn en omgeving
In de zomerperiode is er veel te doen in Giethoorn en omgeving. De evenementen hebben veelal een muzikaal karakter.  Verschillende jaarmarkten, muziekfestivals en de verlichte Gondelvaart door de grachten, maken uw bezoek aan Giethoorn compleet.